סאונה לרחם
הרחם נמצאת במקום עמוק ומרכזי בחיינו, גם כאשר אנחנו לא רואות אותה (כך לפחות אני מאחלת לכן), היא מכילה, משפיעה, יוצרת ומדברת אתנו בשפה המסתורית שלה.
היא מחוברת להמון מערכות, פיזית, נפשית וגם אנרגטית.. והיא הנביעה הפנימית שלנו, של יצירה, של תחושת בית, של עונג, של ווסתות, של הריונות ולידות (גם במובן הסמלי שלהם).
אלו תהליכים פנימיים שבטבע שלה היא יכולה ליצור.
כמובן, כמו בכל מערכת יחסים, יש לה גם צרכים...
כמעט כל רחם שפגשתי, כולל שלי, מבקשת רוך, קשב, חמלה, נשימה... דברים פשוטים אבל מאוד לא קלים להשגה...
אחת הדרכים שנחשפתי אליהן היא "סאונה לרחם", תכלס גם לפות, נרתיק, חצוצרות ושחלות... (באנגלית vaginal steam), הסאונה משמשת ושימשה בתרבויות רבות כניקוי וטיהור לרחם. אני קיבלתי את הידע ממורתי עינת לב ונהניתי ממנו כטיפול וטיפוח עצמי על בסיס קבוע. מקובל לעשות אותו ביחד עם עיסוי רחם, הם תומכים אחד בשני, אך אפשרי גם בלי.
בגדול מדובר בישיבה על שרפרף עם פתח במקום של הישיבה, כשמתחתיו סיר/קערה עם מים חמים וצמחים שמעלים אדים. הישיבה "על אדים" מרככת מאוד את רקמות הפות, הפרינאום וצוואר הרחם, האדים עולים לנרתיק, רחם, חצוצרות ושחלות, הם חודרים אל התאים ומחוללים חום ותנועה באיברי האגן. זו דרך מעולה לטפח את איברי האגן וליצור בריאות לעצמך, בקלות, בביתך.
הסאונה מתאימה לרוב הנשים אך שימי לב, לא לכולן.
היא מאוד יכולה לסייע לכאבים בזמן ווסת, כשהווסת מתעכבת, לווסתות ארוכות, לאישה עם מחזורים קצרים / לא מאוזנים, לאישה עם הכתמות בסוף/לפני הווסת, לאישה החווה כאב בזמן יחסי מין, לאישה שרוצה להגביר את החשק המיני, לאישה אחרי לידה (כשהדימום נרגע), לאישה לפני גרידה, לפני הכנסת התקן, לאישה בטיפולי IVF, לפני החזרת עוברים, לאישה לאחר פגיעה מינית, לאישה שסובלת מריח לא טוב מהפות או יובש בנרתיק, לאישה עם מיומה ברחם, לאישה שסובלת מאנדומטריוזיס, לאישה בעלת קושי להיכנס להריון וכמובן גם לנערות, כטיפול עצמי.
הסאונה לא מתאימה לנשים בהריון או אם יש סיכוי להריון; בזמן ווסת; במקרים של דלקות בנרתיק או בשלפוחית השתן; כשיש פטריה פעילה בנרתיק וגם לנשים עם התקן תוך רחמי מכל סוג; במידה ואת משתמשת בנובה רינג, לא לעשת סאונה כשהיא נמצאת בנרתיק, אלה בזמן שבין לבין; בנוסף לא מתאים אם את סובלת מפיסורה/ טחורים. מסורות מסוימות מציעות לערוך סאונה בסוף חודש תשיעי להריון כדי לרכך את הפרינאום, מסורות אחרות מעדיפות שלא.
הכי חשוב שתקשיבי לליבך ותבדקי אם נכון לך.
ניתן להשתמש בצמחים (טריים או מיובשים) כמו רוזמרין, אורגנו, לוונדר, בזיליקום, קמומיל, אזוב מצוי, שן ארי, קומפרי, קלנדולה, ורד, גרניום לימוני, שיבה, מרווה (לא הרבה). לא כדאי להשתמש בנענע, כיוון שהיא מייבשת אך אם החלטת להשתמש בה, שימי מעט.
כמו כן, אין להשתמש בשמנים אתריים. לפני השימוש בצמח מסוים, תבדקי עם עצמך מה את מרגישה כלפיו, תתבונני עליו, תריחי אותו ותקשיבי לבטן שלך. אם יש בך התנגדות מסוימת (בריח, במראה או שסתם לא מתחברת) אל תשתמשי בו. את אלו שכן, לקטי מתוך כוונה ותפילה שהצמח יביא לך ריפוי.
*הערות חשובות לגבי צמחים: רוזמרין לא מתאים למי שסובלת מלחץ דם גבוה;
קלנדולה - השימוש בפרחים;
שיח אברהם - תשתמשי בזרעים. הוא לא מתאים לשימוש כשאת משתמשת באמצעי מניעה הורמונליים כמו גלולות למניעת הריון/ נובה רינג, או במהלך טיפולים הורמונליים;
גרניום לימוני - לא מתאים כשאת משתמשת באמצעי מניעה הורמונליים או במהלך טיפולים הורמונליים.
דמיאנה- אסורה לשימוש במצבי עוררות מוגברת של מערכת העצבים ולנשים בעלות תסמונת המעי הרגיש או במצבים של יובש בנרתיק;
שיבה - מדובר בצמח חזק, שימי ממנה קצת.
לאחר הבחירה בצמחים, מוללי אותם לתוך סיר עם מים (כשני חופנים על כ4 ליטר מים), תרתיחי אותו עם מכסה סגור ובשלי אותם כ 5 דקות כשהמים רותחים. כבי את האש והניחי אותם כ10 דקות נוספות עם מכסה סגור. הניחי את הסיר מתחת לשרפרף ושבי ללא תחתונים ועם שמיכה ששומרת לך על האדים במשך כ20 דקות או כמה שאת צריכה.
תהני מהזמן הזה לנשימה, קריאה, או פשוט נוכחות. זה אמור להיות נעים, אך אם מאיזושהי סיבה לא נעים לך, הפסיקי אותו. יתכן שבעקבות הסאונה תראי שינויים בהפרשות או בווסת הקרובה, זה נורמאלי, *אמרנו ניקוי*... אפשר לומר שככל שתשבי יותר על אדים, כך התוצאות יהיו מרשימות יותר. כמובן זו רק הצעה שלי, מניסיון אישי ושל נשים רבות אחרות, אבל רק את יודעת מה טוב לך.
אמן ותהיה לך סאונה נעימה ותמצאי את הדרך לטפל ולטפח במקום המדהים והמשמעותי הזה.
מוזמנת לפנות אלי לשאלות.